Wie zijn wij

.
Mijn naam is Marcel Balkestein. Begonnen met hockeyen bij HC Heeze. Ondanks dat ik als jeugdspeler verschillende keren door Oranje-Zwart ben gevraagd om daar te komen spelen, ben ik tot mijn 20ste bij HC Heeze gebleven. Bewust koos ik voor mijn vrienden en voor de verantwoordelijkheid die ik moest nemen op trainingen en in wedstrijden.

Na het mislopen van het kampioenschap met Heeze in 2001, was het moment daar om de overstap naar Oranje-Zwart te maken. Spelend als aanvaller bleek ik het niveau in de aanval niet aan te kunnen. De enige mogelijkheid op speeltijd was me te richten op een plek in de verdediging. Mijn doel ‘zoveel mogelijk doelpunten maken’ veranderde in ‘het worden van de beste verdediger van Nederland’. Onder het motto ‘makkelijker gezegd dan gedaan’ maakte ik vier jaar later mijn debuut voor het Nederlands elftal. Dit was kort nadat ik met Oranje-Zwart Heren 1 in 2005 voor het eerst in de geschiedenis van de club landskampioen was geworden.

Na het WK in Den Haag van 2014 besloot ik te stoppen als international. Met trots kijk ik terug op de 108 interlands die ik voor Nederland heb mogen spelen: de EK’s en WK’s die ik heb gespeeld en natuurlijk het hoogtepunt uit mijn carrière, de Olympische Spelen in Londen.

Graag wilde ik iets teruggeven aan het hockey, de sport die mij zoveel heeft gebracht. Door mijn jarenlange ervaring als speler van Oranje-Zwart, het Nederlands elftal en het coachen van verschillende teams heb ik daarom de MB hockeyschool opgericht met als doel mijn kennis te delen en over te dragen. Kijk gerust eens op de site en onthoud dat voor deelname motivatie veel belangrijker is dan talent.

Samenwerking JeugdsportfondsJeugd sport fonds

‘Omdat ik besef dat het niet voor ieder gemotiveerd kind mogelijk is om deel te nemen aan de MB Hockeyschool, ben ik een samenwerking aangegaan met het Jeugdsportfonds. Voor de kinderen waarvan de ouders niet over voldoende financiële middelen beschikken stel ik aan het Jeugdsportfonds komend jaar een aantal plekken beschikbaar, zodat ook deze gemotiveerde kinderen een kans krijgen het maximale uit zichzelf te halen. Want zoals het motto van het Jeugdsportfonds al zegt: alle kinderen moeten kunnen sporten!’ 

Marcel Balkestein