Presentaties

.
De overeenkomsten tussen sport en het bedrijfsleven zijn groot. In mijn presentaties ‘De weg naar de top’ en ‘De kunst van het samenwerken’ leg ik de link tussen het bedrijven van topsport en het bedrijfsleven.

Dromen & tegenslagen gaan in mijn ogen altijd hand in hand. Geen succes zonder droom, geen succes zonder tegenslag. De pijn die een kind voelt bij wéér een val op de billen, zorgt ervoor dat het de volgende keer op de benen blijft staan. Tegenslagen zorgen zo voor groei. Voordat ik zwaar geblesseerd raakte en plotseling mijn broer verloor was ik een gemiddelde international. Het is de vraag of ik op de OS in Londen ooit dit niveau had gehaald zónder die tegenslagen. Ik heb met mijn tegenslagen echt iets positiefs gedaan. In mijn presentatie vertel ik over mijn grote en kleine doelen, de teamdynamiek, de zichtbare en onverwachte hindernissen binnen een team, en hoe ze mijn pad bepaald hebben. Hoe kan tegenslag helpen om succes te behalen? Hoe bouw je een sterk team? Stel ik mezelf kwetsbaar op?

Aan de hand van verschillende voorbeelden vertel ik over mijn eigen ervaringen, groei, de weg naar succes én de motivatie om als team het maximale uit elkaar te halen. Interactie met het publiek ontstaat wanneer ik vraag naar hun dromen en kwetsbaarheden.

“Wat een toppresentatie. Het was voor mij de beste presentatie ooit, en ik heb er veel meegemaakt. Alles zat er in; passie, inzet, terugvechten, geluk, drama en blijven geloven in je droom. Totaal niet overkomend als een repeterend verhaal, maar gedreven gebracht van de eerste tot de laatste minuut.” – Jos Peters